Μου έστειλε την είδηση αυτή ένας φίλος μου ρωτώντας με : «Έχουν δίκιο; Τι πιστεύεις; »

Standard & Poor’s: Αδύνατον να πετύχει το Ταμείο των 50 δισ.

Μια νέα ελληνική ύφεση είναι αναπόφευκτη εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος των αξιολογήσεων δημόσιου χρέους. Δεν είναι δυνατή η δημιουργία ενός σοβαρού ταμείου ύψους 50 δισ. ευρώ για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, εκτιμά ο Moritz Kraemer, επικεφαλής του τμήματος των αξιολογήσεων δημόσιου χρέους της Standard & Poor’s.

Ο Moritz Kraemer ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg ανέφερε πως είναι πολύ σκεπτικός ως προς το πώς θα λειτουργήσει και θα αποδώσει το Ταμείο αυτό υποστηρίζοντας πως αν κρίνει κανείς από τις προηγούμενες επιδόσεις του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αυτό θα είναι δύσκολο και τώρα.

Ο Moritz Kraemer σχολίασε και για τη χρηματοδότηση γέφυρα που αναμένεται ως την Τετάρτη και ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχασε πολύ χρόνο με το δημοψήφισμα ενώ όπως τόνισε μια νέα ελληνική ύφεση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έρθει.

Και να η απάντησή μου:

1 τι σχέση έχει η νέα ύφεση με αυτό ;

2 τι σημασία έχει αν έχουν δίκιο ;

3 σε τι από όλα όσα λέει ;

4 αυτοί ήταν που δημιούργησαν την κρίση S&P και Moody’s με τα subprime 

5 «Ο Moritz Kraemer ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg ανέφερε πως είναι πολύ σκεπτικός ως προς το πώς θα λειτουργήσει και θα αποδώσει το Ταμείο αυτό υποστηρίζοντας πως αν κρίνει κανείς από τις προηγούμενες επιδόσεις του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αυτό θα είναι δύσκολο και τώρα.»

Γελείο: είναι μαθηματικά αυτά ;

6 Ο Moritz Kraemer σχολίασε και για τη χρηματοδότηση γέφυρα που αναμένεται ως την Τετάρτη και ανέφερε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχασε πολύ χρόνο με το δημοψήφισμα»

Πόσο χρόνο; Μία εβδομάδα ; Και λοιπόν ;

Και τόσες βδομάδες πριν που δεν έχανε χρόνο η κυβέρνηση τι έγινε;

7 ενώ όπως τόνισε μια νέα ελληνική ύφεση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έρθει.

Καλά που είδαν και όλες τις άλλες. Σ ε όλον τον κόσμο. Και ειδικά στην Αμερική. Το 2007. Subprime στα οποία παίρνανε τεράστια fees για να τα βγάζουν ΑΑΑ.

Αυτοί ξέρεις πως δουλεύουν; 

Βλέπουν τι καιρό κάνει σήμερα και λένε τον ίδιο για αύριο. Δεν αστειεύομαι καθόλου. Λοιπόν αυτό δουλεύει 99,9%.

Το ξέρω δεν του απάντησα …